Prémium termékek elérhettő áron

Motoralkatrész üzletünk története

Honnan indult és hová jutott a motoralkatresz.eu?

Visszapillantás 2023 év végével:

  • Az első online vásárlás a motoralkatresz.eu-n: 2013. január 1. 
  • Vásárlói regisztrációk száma: 46.900 fő.
  • Vásárlások száma: 131.026 vásárlás.
  • Vásárlások összértéke: ez üzleti titok :-)

A kép után Frittmann Péter, a motoralkatresz.eu alapító tulajdonosa és többünk barátja, motoros túratársa számol be kedvenc motoros boltunk történetéről.

Motoralkatrész üzletünk története

Kis híján 20 év?

A motoralkatresz.eu alapvetően 2004-ben indult - azaz jövőre, 2024-ben már húsz éves történetre tekinthetünk vissza. Ekkor még nem saját domainen és egy ismerős cégén keresztül működtünk.

Az alapítás miértje az volt, hogy jó áron tudjon egy nagyobb baráti társaság jó minőségű motoralkatrészhez jutni. Mivel az ötlet jónak bizonyult, így nemsokára már szélesebb közben is meg lett hirdetve.

Talán emlékeztek az SVmedia.hu oldalra, illetve ott volt a "régi" SV-s társaság a spormotor.hu -n.

A domain 2009-ben lett beregisztrálva. Először csak excel árlisták voltak fent. Ezeket kitöltés után emailben kellett visszaküldeni és ez volt maga a megrendelés. Kicsivel később - 2013-ban -  elindult a mai szemmel visszatekintve kicsit kezdetleges, de azóta folyamatosan fejlődő és bővülő webshop. 

Az árakat próbáljuk, amennyire lehet, alacsonyan tartani, a készletet pedig magasan, hogy azonnal ki tudjunk mindenkit szolgálni.

Göd - online iroda

Az első kiszolgálás még csak online ment egy egyszobás kis üzletként, erről van pár fotónk, mutatok egy jellemző képet. Az már itt is látszott, hogy nemcsak az aktuális rendelések tételeivel foglalkozunk, de igyekszünk valós raktárkészletet felépíteni. 

Motoralkatrész üzletünk története

Göd, Termálfürdő krt.

2015-ben Gödön egy kis üzletet nyitottunk a társasház aljában. Ide már többen kijártak, kijártatok személyesen is. Ezekben az időkben üzemelt Budapesten is ávevőpontunk (egy partnerünknél), ahová megadott napokon lehetett érkezni :-)

Motoralkatrész üzletünk története

Göd, Pesti út

2017-ben költöztünk át Gödön a 2. sz. főútra, ottani nevén a Pesti útra, ahol már relatív egy eddigiekhez képest nagyobb bemutatótér és jóval nagyobb raktár lett. Szerencsére pár hónapon belül már láttuk, hogy ez is kicsi lesz.

Az eladótér nem volt túl nagy, de a raktárunk ekkor is zsúfolva volt (mutatok pár fotót)

És elárulom, hogy a saját lakásunk is a motoralkatrészek és pl. bukósisakok tömegével volt tele. Ez azért emlékezetes, mert a sisak ugye elég nagy, tehát 50 sisak-dobozzal tele van egy szoba.

Motoralkatrész üzletünk története

Motoralkatrész üzletünk története

Megújult weboldal

Ugyanebben az időszakban vált mobilbaráttá a webshop, hiszen egyre nagyobb arányban már okostelefonról néztétek az odlalainkat, nem pedig asztali számítógépen.

Amint a bolt fotóján is látjátok, egységes arculatot alakítottunk ki (színek, logó, stb), amely már az üzlet homlokzatára is felkerült.

Váchartyán

2021-ben költöztünk át jelenlegi helyünkre Váchartyánba, ahol már egy körülbelül 80 nm-es eladótérben lehet nézelődni, és amihez tartozik majdnem 400 nm raktár is.
Így szerencsére már elég sok terméket tudunk adni raktárról, és az alkatrészeken felül előtérbe került a ruházat, sisakok, egyéb kiegészítők is.

A termékeket személyesen szeretjük mi is megfogdosni vásárlás előtt - a boltban most már Nektek is lehetőségetek van erre.

A tervünk most még több beszállító felkutatása, hogy bővítsük a palettát, illetve jelenleg is ezerrel dolgozunk az adatbázisunk fejlesztésén, mert sajnos ez az utóbbi években nagyon lelassult, így ezt be szeretnénk hozni a szezon kezdetéig. Többen jeleztétek, hogy a Motorkereső-ben nem találjátok a sajátotokat. Jelenleg is ennek a bővítésén dolgozunk!

2023: új mobilalkalmazás!

2023-ban elkészült a mobil app első verziója. Észrevételeitek figyelembe vételével már fejlesztés alatt van a második Androidos verzió, és egyben készül az iOS változat is.

Mi tetszik nekünk a legjobban az app-ban? Az, hogy nem felejti el a kosár tartalmát! (Hamarosan a weben is így fog múködni).

Motoralkatrész üzletünk története

Törzsvásárlói kedvezmények

Amint többen is észrevehettétek, rendszeres vásárlás esetén egyre kedvezőbb törzsvásárlói csomagot tudunk kínálni. Szerencsére annyi vevőnk és vásárlásunk van, hogy kézzel ezt lehetetlen lenne követni, ezért a webshop-motor automatikusan végzi a kedvezmények kiosztását - így a tévedés is kizárt.

Mi is motorozunk

Csak  olyan dolgokat tartunk és kínálunk, amilyeneket mi is beszerelnénk, a motorunkba töltenénk, vagy ruhaként magunkra vennénk.

Például a ruha- és sisakválasztásban is tudunk segíteni. Eladóink évek óta velünk vannak és mindent tudnak a termékeinkról.

Hogyan számítjuk a szállítási díjakat?

A fejlesztőnk szavaival: "ilyen bonyolult szállítási díj rendszer egyetlen webshop mögött sincs!"

  • A paraméterek alapján a legkedvezőbb árú futárcéget állítja be a program, illetve javaslatot tesz a váltásra, melyet kollégáink elbírálnak.
  • Annyit és csak annyit kell fizetni, amibe a feladás ténylegesen kerül: utánvét és tömeg alapján számítja ki a rendszer. Az egyik futárcégnél ez egy 32-elemű táblázatot jelent, külön utalásos/kártyás és utánvétes összegekkel (ez már 96 db forintösszeg csak erre az egy cégre). Ezeket a díjtáblázatokat pedig rendszeresen aktualizáljuk.
  • Bizonyos méret és/vagy tömeg felett egyedi díjmegállapítás lép életbe. Ekkor sem teszünk rá egy automatikus, "biztonsági"  - azaz túl nagy - díjat, hanem pontosan azt kell fizetni, amit a futárok mondanak.
  • Adott feltételek mellett ingyenes kiszállítás léphet életbe, a rendszer ezt is kezeli.

Nagy raktárkészlet

A termékek több mint 90%-a raktáron van, és nagyon hamar tudjuk csomagolni, küldeni. Van erről is egy videónk, ami pár hónappal ezelőttről ismerős lehet:

Itt tartunk most

Motoros szezonban havonta 2000 - 2200 rendelést szolgálunk ki, azaz naponta átlagosan 70-75 doboz indul útnak (vagy adjuk át a boltban).

Tovább dolgozunk a növekedésen, és azon, hogy a lehető legjobban szolgálhassuk ki a motoros társainkat.

Várunk szeretettel Váchartyánban!