Prémium termékek elérhettő áron

ÁSZF, 1. sz. melléklete és adatvédelmi tájékoztató


Az ÁSZF 1. számú melléklete, mely az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi:

Speciális jótállási és szavatossági feltételek

Minden általunk forgalmazott termék alapos ellenőrzésen megy át gyártás után.
A jótállás, kellékszavatosság és termékszavatosság természetesen minden termékre vonatkozik, azonban a motorkerékpár működéséhez szükséges alkatrészek esetén csak szakszervizben felszerelt, üzembe helyezett vagy beépített termékekre érvényesíthető a legegyszerűbben és csak rendeltetésszerű használat esetén. Amennyiben az alkatrészeket nem szakember építi be, úgy szükség lehet a motor szemléjére is, ha nem egyértelmű a hiba. A jótállás és a kétféle szavatosság csak gyártásból eredő hibákra terjed ki!
Erre azért van szükség, mert ezen alkatrészek beépítését csak vizsgázott szakember végezheti el. Ennek hiányában a hiba oka nehezen bizonyítható. Jótállási bejelentést e nélkül is kezdeményezheti a magyar jogszabályok alapján, de a gyártó szinte minden esetben bekéri a felszerelésről szóló hivatalos igazolást!
A nem megfelelő típusválasztásból adódó problémákért felelősséget nem tudunk vállalni (nem megfelelő erősségű lánc választása, nem szettben történő alkatrészcsere, nem tárcsához ajánlott fékbetét használata, stb.).
Okozati kár esetén külön szakvéleményre van szükség.

Láncok és lánckerekek esetén ha nem szettben vannak cserélve, extrém- vagy félrekopás is előfordulhat, ez nem tartozik a jótállás körébe!

Fékbetétek és féktárcsák esetén amennyiben nem egyszerre kerülnek cserélésre, félrekopás vagy extrém gyors kopás is előfordulhat, ezért felelősséget nem tudunk vállalni!

Kopó alkatrészek
Az alábbi általunk forgalmazott termékek a kopó alkatrészek körébe tartoznak, így azok kopása, elhasználódása természetesen nem gyártási hiba, hanem a termék rendeltetése: fékbetétek, féktárcsák, gyújtógyertyák, csapágyak, kuplung alkatrészek, láncok, lánckerekek, teleszkóp alkatrészek, akkumulátorok.

Szállítási költség
Amennyiben a visszajuttatott termék szavatossági vagy jótállási vizsgálata nem állapít meg gyártási hibát, úgy a visszajuttatás költsége is a vevőt terheli!


Az ügyintézés menete: be kell jelenteni számunkra a problémát személyesen, telefonon, vagy írásban és például a lap legalján található jótállási, szavatossági bejelentő segítségével is, majd a visszaigazolást követően a hibásnak vélt alkatrészt vissza kell juttatni hozzánk lehetőség szerint szakszerűen becsomagolva, a vásárlást és lehetőség szerint a beszerelést igazoló számlával együtt, majd azt átadjuk hivatalos bevizsgálásra. Amennyiben a hiba tényleg gyártási hibából származik, a termék szakszerűen és a leírtaknak megfelelően lett beszerelve, és rendeltetésszerűen volt használva úgy a Polgári Törvénykönyv hibás teljesítésre vonatkozó szabályai szerint járunk el. Amennyiben a hiba nem gyártási hiba miatt történt, úgy a hibás teljesítés szabályait kell alkalmazni.
Jótállási vagy szavatossági igényét bármi más egyéb módon is bejelentheti, de ebben az esetben is szükséges lenti adatok megadása!


14 napos elállás

14 napon belül fogyasztók részére áll az indoklás nélküli elállás lehetősége. Erről bővebb leírást az ÁSZF tartalmaz!
Utánvéttel visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni!
 

Minimális rendelési érték

Webshopunkban technikai okok miatt a leadható minimális rendelési érték: bruttó 2.000Ft szállítási díj nélkül. Megértését köszönjük!

Teljesítési határidő

A legtöbb terméket raktáron tartjuk, raktáron lévő termékek esetén a teljesítés szállítási módtól függően átlagosan 0-5 munkanap. Rendelésre érkező termékek esetén a jellemző teljesítési idő 1-6 munkanap.
Minden rendelést a lehető leggyorsabban próbálunk kiszolgálni, így átlagosan megrendeléstől 1-4 munkanapon belül a vásárlónál van a rendelés házhozszállítás esetén.

Szolgáltatási díj

A szolgáltatási díj magában foglalja a csomag összekészítési költségét, a csomagolását, az ahhoz felhasznált anyagokat, valamint a szállítást egy irányba. Ez a díj csak szerződésszegés (nem lemondott és át nem vett rendelés) esetén kerül felszámításra, egyéb esetben kizárólag  a szállíási díjat tartalmazza, mely közvetített szolgáltatás. Szerződésszegés esetén továbbá a visszaszállítás díja is a vevőt terheli, mely plusz költség.
 

Letöltés: Jótállási, szavatossági bejelentőlap: szakember általi beépítést igénylő alkatrész meghibásodása esetén

Letöltés: Jótállási, szavatossági bejelentőlap: szakember általi beépítést NEM igénylő alkatrész, kiegészítő vagy ruházati termék meghibásodása esetén