Prémium termékek elérhettő áron

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

Talán kevesen tudjátok, hogy a motoralkatresz.eu saját versenycsapattal is rendelkezik, ez pedig a Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team.

Elsősorban a Totalbike által szervezett 24 órás robogóversenyen indulunk. 

A csapat Facebook-csoportja publikus, és rengeteg fotót, videót, beszámolót találtok az edddigi évekről.

A Totalbike rólunk szóló, csapatbemutató cikkét itt találjátok!

Itt pedig, a képek után 1-2 érdekesebb mozzanatot emelünk ki. Fordított időrendben haladunk, tehát a legfrissebb verseny lesz mindig legelöl.

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

2022-es beszámoló:

Idén végre újra volt BSSW – Totalbike 24 órás verseny, amit sikeresen teljesítettünk a Visonta melletti pályán.

Az idei évben a mentomotor.hu alapítványnak gyűjtöttünk. Köszönjük szépen mindazoknak, akik adakoztak a helyszínen, vagy utaltak nekik.

Mindenféle felkészülés (szerelés/edzés) nélkül vágtunk neki a versenynek. Csupán a karbi lett kitakarítva Ernő szerelőnk által, mivel a legutóbbi verseny óta csak porosodott a gép a garázsban. Ezután úgy gondoltuk, hogy bár piszkosan, de piszkosul szépen készen is áll a paripa a megmérettetésre.

A mezőny eddig is évről évre erősödött így tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz.

A kihívásoknak vakmerő újoncokkal (Bence és Szabi), minden hájjal megkent rutinos pilótával (Töki) és „a csapat legöregebb, de leggyorsabb tagjával” (Guszti) veselkedtünk Neki a Táltoson.

A menedzseri feladatokra pedig egy igazi Jolly Jokert sikerült igazolnunk, aki fáradhatatlanul látott el minden felmerülő feladatot (Geriszon).

Pénteken tábort állítottunk (“3 óra kell a sátor felállításához! - 3? Ne b*ssz már, van itt négy mérnök, a katonáknak kell 3 óra, akik parancsot teljesítenek”), egy igazolt hiányzóval (Guszti). Jókat ettünk – ittunk, beszélgettünk. Jó volt találkozni a rég nem látott cimborákkal a paddockban.

Szombaton megérkezett a késő Guszti is („Hosszú volt veletek ez a három nap. Igaz, Gusztiból elég volt kettő is”), sikeresen letudtuk a gépátvételt majd a versenyzők eligazítása után kezdődhetett a szabadedzés/időmérő.

A másfél órás edzésen a pálya megismerése volt a cél mivel Tökin kívül még senki sem járt ezen az aszfaltcsíkon. Ennek megfelelően mindenkinek 20 perce lett volna a megfelelő ívek feltérképezésére. Egy piros zászló azonban az utolsó etapnál bezavart a mestertervbe így Töki csak 8 körig jutott. Alapvetően ezzel nem lett volna probléma hiszen Ő már járt ezen a pályán, viszont mivel nem tudott megfelelően belemelegedni így Guszti ideje maradt csapaton belül a legjobb, ami csupán a 24. rajthelyre volt elegendő.

Így vágtunk neki a 24 órának pontban 15:00-kor.

A versenyt Guszti kezdte, aztán Töki, Szabi és Bence volt a sorrend. A 9. és a 27. hely között ingáztunk. A nagy esések elkerültek minket (innen is jobbulást kívánunk azoknak, akik pechesebbek voltak!) de Guszti tett arról, hogy a gyári állapotú versenygépünket személyére szabja. A kormányt kicsit balra (“mindig szar a kormány, ezért menet közben kell állítani”), a fékkart kicsit felfelé igazította. Biztosra ment, mert mindezt kétszer is megtette (“a legjobb köridőnek is ára van, 2 fékkar. Elég jutányos, nemde?”) ráadásul ugyanabban a kanyarban mindenki legnagyobb örömére. Ezen kívül volt egy műszaki problémánk is, ami arra vezethető vissza, hogy egy alkalommal besegítettek Gusztinak az esésben.

Az ütközés következtében a gyújtás kábel csatlakozója önálló életre kelt, ami lehetőséget adott Szabinak egy kis fitness edzésre. A pálya legtávolabbi pontján leállt a motor és vissza kellett tolni a boxba, Szerencsére a hajnali órákban a kocogáshoz ideális hőmérséklet volt. Ezt gyorsan megszereltük és folytattuk a versenyt.

Esések, kisebb sérülések gyógyítására Geriszon tőgykenőcsét használtuk – javasolt mindenkinek ilyet beszerezni otthonra mivel a derékfájdalomtól kezdve a zúzódáson keresztül az izomgörcsig mindenre tökéletesen használható! Nem olcsó, de bőven megéri, a titkos lelőhelyről (és esetleges akciókról) Geriszon tud tájékoztatást adni.

Mivel az utolsó etapra az új pilóták (Bence, Szabi) már nem voltak szégyenlősek és Guszti is csak a szokásos egy esését produkálta így Töki előtt volt a lehetőség, hogy a végén egy nagy hajrával javítson a pozíciónkon.

A legutóbbi versenyen már sikeresen kipróbálta ezt a szerepkört ezért most sem jött zavarba így összesítésben végül a 19. helyre sikerült bemotoroznunk (“most egy hétig jobb kézzel senki nem tud szorítani”).

Köszönjük szépen a szervezőknek, a többi csapatnak, a jó fej szomszédoknak és azoknak, akik főztek ránk!

Bence, Geriszon, Guszti, Szabi, Töki

Az idei évre a kifogásaink voltak:

  • Sokat voltunk napon
  • Keveset aludtunk
  • Túlaludtuk magunkat
  • Sokat voltunk nagy zajterhelésnek kitéve
  • Tudatmódositó szer hatásai alatt álltunk (nem, még mindig nincs fecskendőnk)
  • Nem tudom, nem voltam ott

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

2019-es beszámoló:

Csapatunk a számunkra előkelő 10.helyen ért célba.

Köszönjük szépen a lehetőséget és gratulálunk minden ellenfélnek! Nagyon jó verseny volt.

Robogónk tavaly megbontásra lett ítélve, így nem is kellett hozzányúlnunk. Rendhagyó módon nem szereltünk éjszakákon át, nem rágtuk a körmünket, hogy minden rendben van-e. Sokat látott motorunkon a verseny végeztével egyedül a kormányt kellett zártszelvénnyel visszahúzni a helyére. A lábtartók már a korábbi versenyek alkalmával megfelelő szögbe lettek állítva, huszárosan az ég felé nyújtózkodva várják a jövő évi versenyt.

Két szokásos pilótánk managerkedett, a helyükre beugró pilótáink pedig az időmérőn még csak ismerkedtek a pályával és a motorral. Tudjuk, hogy egy ilyen versenyen a rajtpozíció nem számít. Ha jól emlékszem, akkor a 7. és 14. hely között lifteztünk, a végére pedig sikerült a top 10-be kerülni. Igaz, a 10. helyen, de ennek is nagyon örültünk.

Nappal meleg volt, de éjszakára idén is lehűlt a levegő. A pálya világítása néha nem működött, így mindenkinek újra kellett tanulnia a pályát többször is. (Apróbetűs rész. Az idei teljesítményünkkel 2017-ben másodikak lettünk volna, de itt nincs volna, itt csak egyre gyorsuló csapatok vannak. Ennek tükrében jó eredményt értünk el!)

Amikor 5.helyen értünk célba akkor "csak" 1156 kört sikerült összemotoroznunk. Idén 1178 kört teljesítettünk a 24 óra alatt. 

Az idei évben volt a legerősebb háttércsapatunk, köszönjük szépen mindenkinek! Egy személyt azonban kiemelnék, Erzsébet Csípai - Guszti Anyut. Ezer köszönet és hála Neki mindenki részéről a sok finom falatért!

Köszönjük szépen a lehetőséget, a szervezést, hogy teljesen amatőrökként egy ilyen versenyen (buli, rendezvény, sok nevetés, verseny, izzadság, szurkolás, technika, barátság, benzingőz és amper áradat) részt vehettünk. Jövőre találkozunk!
Üdv,
Motorversenyző Racing Team

2018:

"A csapatban az elmúlt évekhez képest változás nem történt, csak úgy, mint a költségvetésünkben. Sok éve a már megszokott színösszeállításon sem kívánunk változtatni, inkább csak gyorsabbak szeretnénk lenni. Ezért mindent megteszünk majd a pályán. Lehet, kéne még egy kis zöld rá?"

2017, Kecskemét

Talán a legjobb helyezésünk: 5. hely!

73 teljesített körrel, 14 boxkiállással.

"Először nem tudtuk, mi vár ránk, másodszor már sejtettük, reményeink szerint most már tudni véljük, bár a nagy pálya még tartogathat meglepetéseket."

2016, Cegléd Ring

"Idén azon kívül, hogy nem kellett új motort vennünk, gyakorlatilag kezdhettük elölről, hiszen a tavaly vásárolt versenygép nem bírta az utcai használatot, és megállt. Így pár dolgot átgondoltunk, és még inkább megpróbálunk a tartósságra menni. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle."

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

2015, Visonta

2015 volt az első verseny Visontán. Itt még nem igazán tudtuk hogy megy ez, miről szól, sóval megpróbáltuk, full amatőrként. Volt egy fellelt robogónk meg vettünk mellé egy másikat, hogy legyen donor, aztán amennyire lehetett összeheftöltük. A buli talán itt volt a legjobb még az újdonság erejével.

Csapatunk bemutatása a TotalBike-on itt olvasható!

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team

Motorversenyző RT & Motoralkatresz.eu racing team