Prémium termékek elérhettő áron

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus

A 2023. július 12-13-i hétvégén 2 napot töltöttem - életemben először - a Szlovákia ringen. A pálya karakterisztikája nagyon tetszik és végre egy pálya, ahol kicsit jobban éreztem az 1000-es GSX-R erejét. 

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus

1. nap:

Reggel pályabejárással kezdtem, hogy legyen egy alap kép a fejemben a pályáról. A csoportok felosztása miatt 6x20 percet tudtam a pályán tölteni. 

Az első napom legjobb ideje: 2:31.4 

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus

2. nap: 

Délelőtt kvalifikáció volt a délutáni versenyre. 27-en neveztek, amiből én a 9. helyre kvalifikáltam magam. Nagyon örültem ennek a pozíciónak, hiszen a rajtom nagyon gyenge, így tudtam, hogy pár helyet a rajtnál biztosan bukni fogok.

A megérzésem be is igazolódott a rajttal kapcsolatban. Rajt után rögtön a 15-18. helyig estem vissza. Nem izgultam, mert tudtam hogy a versenytempóm az eddigi két versenyem alapján elég jó, hogy nyerjek pár helyet.

Nagyjából 2 kör után már a 2-3. helyen voltam, majd a 3. körben...

Egy féktávon sikerült az első helyre feljönnöm.

Nem vesztettem el a fejemet, higgadtan haladtam tovább, hiszen tudtam, hogy számomra ez lehet életem első dobogója egy olyan pályán, ahol életemben először járok egy 17 éves stock motorral.

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus

Sajnos az öröm nem tartott sokáig.

Az egyik erős féktávon egy visszaváltás után a motor kidobta a sebességet, így a motorfék megszűnt létezni, próbáltam minél jobban megfékezni a motort és visszaváltani abba a sebességbe, ahol előzőleg volt.

Sajnos miután visszaraktam sebességbe, elkezdett csúszni a motor hátulja, majd a fékezést követően még pattogott is. Ezen kombinációk révén sajnos nem tudtam az ívet tartani és a sóderágyat közelebbről is meglátogattam, ahol a motor eleje elcsúszott, így a versenyem véget ért a leintés előtt 2 körrel.

Nem fogok hazudni, nagyon csalódott és szomorú voltam, hiszen annak ellenére estem el, hogy az egész versenyen higgadtan haladtam előre és nem vállaltam túl magam, a határaimat bőven betartva haladtam előre egészen az élig.

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus

Én szerencsésen megúsztam...

...pár zúzódással az esést. A motor se tört darabokra, de bőven van rajta kár, pl. a 4-5 pályanapos RCS19 Corsa Corta is sérült, a bukósisak is kapott pár ütést. Még ki tudja mi sérült a motoron, alaposabb átnézés pár nap múlva következik.

Második napon a legjobb köridőm: 2:24.1 

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus

Köszönöm a támogatást: Motorkerékpár alkatrészek motoralkatresz.eu

Szerk.: megkértük, Gergelyt, írjon pár sort arról, hogy hogyan tudja felhasználni a motoralkatresz.eu által nyújtott versenyzői szponzorációt. Az alábbi sorokat kaptuk. Bepillantást kaphatunk abba is, hogy mik az alapvető eltérések pálya- (verseny) használatban az utcaihoz képest!

A támogatás keretén belül kedvezményesen (viszonteladói áron) vásárolhatom meg a motoralkatrész.eu oldalán megtalálható termékeket.

Már jóval a támogatás kialakulása előtt is innen vásároltam, mert a korábbi motorjainkhoz itt közel minden szükséges alkatrészt megtaláltam rövid szállítási idővel.

Versenyzés során a lánc és a fékek különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve, így ezeket a kopó alkatrészeket sűrűbben is kell cserélni, mint közúti használat esetén.

Nekem eddig a DID 520ERV7 GOLD 114 szemű lánc vált be JT első illetve hátsó lánckerékkel, 17 és 42 fogszámmal, tehát a gyári áttételtől nem tértem el (mentem olyan versenypályán, ahol célszerű lett volna áttétel módosítás).

A lánc szereléshez egy nittelő szerszámra is szükségem volt, amit szintén innen szereztem be. A lánc ápolásáról se feledkezzünk meg, nálam a Motul C2+ Chain Lube RoadPlus láncspray PTFE 400ml gondoskodott erről.

Nem hátrány, ha egy egyenes végén időben meg is tudok állni, természetesen a féktávot minél jobban kitolva. Számomra a Motul RBF660 Factory Line 500ml fékfolyadék/fékolaj vált be, versenykörülmények között is jól teljesített.

A gyári féknyergek pályán gyengén teljesítettek, így lecseréltem egy Yamaha R1 2006-os nyeregre, melyekben duál karbon fékbetéteket használok (SBS 634DC / MCR 134). Ezek a betétek, amint bemelegszenek nagyon jól fognak és sose volt a fékhatással gondom, mióta ezeket a betéteket használom.

Közúti használatra nem javaslom (elvileg a közúti szabályok alapján nem is használható), mert folyamatosan melegen kell tartani a megfelelő fékhatás elérése érdekében, ami lássuk be közúton nem biztos, hogy megtörténik. Gondoljunk csak arra, amikor lámpától lámpáig araszolunk vagy éppen a dugóban lassan a kocsi sorok között gurulunk el, na ez éppen elég, hogy a fék elveszítse az üzemi hőmérsékletét és a következő néhány fékezéskor a fékhatás nem lesz megfelelő.

Olajból nekem tökéletesen megfelelt a XADO Atomic Oil Revitalizáló 10W40 1l MA/MA2 versenykörülmények között sem volt vele gond. Két olajcsere között max. 1dl fogyott az olajból, ami szerintem egy 17 éves gyári motornál teljesen jó, főleg versenyhasználat esetén (közúton konkrétan semmi nem fogyott az olajból).

Amióta a Motoralkatrész.eu a támogatóm sokat segített, hogy egy-egy rendelés esetén akár több tízezer forintot is spórolhatok. Munkaidőben telefonon mindig elértem az üzletet, ha bármi kérdésem vagy problémám volt. Személyesen is jártam már több alkalommal a boltban és a sok variálásom ellenére türelmesek és kedvesek voltak az eladók.

Néha az is előfordult, hogy a verseny előtt 3-5 munkanappal rendeltem meg egy alkatrészt (igen-igen sokszor az utolsó pillanatra hagyom a dolgokat), ami éppen nem volt raktáron 99%-ban ez meg is érkezett pár napon belül. Előfordult természetesen, hogy egy-egy alkatrész nem érkezett meg időben, ilyenkor mindig kaptam alternatív megoldást a problémára.

Sok sikert kíván továbbra is a motoralkatresz.eu

Minket talán ez fogott meg a leginkább:

"...a sok variálásom ellenére türelmesek és kedvesek voltak az eladók"

Cseh Gergely beszámolója, 2023 augusztus