Prémium termékek elérhettő áron

Cseh Gergely - Szlovákia Ring - esés

Az eseményekről részletesebben, képekkel

Előzmények

A versenytáv 6 kör volt. Az amatőr versenyen összesen 27 fő indult, szerencsésen a 9. helyre kvalifikáltam magam. Talán ennyire előlről még sosem rajtoltam.

Tudtam, hogy idén ez a 2. és egyben utolsó versenyem. A verseny előtt már próbáltam csak ezzel foglalkozni és minden más akadályozó tényezőt kizárni a fejemből.

Életemben először versenyeztem ezen a pályán, így tudtam, ha sikerül dobogóra állnom akkor számomra ez egy extra nagy élmény lehet. A rajt nekem nagyon rosszul megy, számítottam rá, hogy akkor bukok pár helyet. Ez így is történt a rajt után kb. a 15-18. helyig estem vissza.

Az első kanyarban már jobb pozícióba is kerültem. Körről körre haladtam előre, 2-3 kör múlva már az élen találtam magamat. Nagyon boldog voltam, hiszen tudtam, hogy ha valamiért az első helyet nem is tudom tartani a végéig akkor is 2. vagy 3. helyen végzek, ami dobogót jelent számomra.

Sajnos ez az öröm nagyon hamar el is múlt (kb. fél körig voltam az élen)

Cseh Gergely - Szlovákia Ring - esés

A hátsó egyenes végén a féktávhoz érve a motor kidobta a 3. sebességet, ezzel nem is lett volna gond, de ahogy visszaraktam ugyanabba a fokozatot a hátsó kerék valamiért blokkolt - pedig van csúszókuplung a motorban - és pattogni kezdett a motor.

Sajnos részben a tapasztalatlanságomnak is köszönhetően a sóderágyba érve elcsúsztam, így véget ért a versenyem.

Cseh Gergely - Szlovákia Ring - esés

Videófelvétel alapján az egyenesben 250-260 km/h tempó volt, az esés pillanatában kb. 80-90 km/h (gyári az áttétel, szóval nem csal túl sokat az óra).

Én szerencsésen megúsztam, bár kellett 1-2 perc a sóderágyban mire feltápászkodtam, ennek lehetett az is az oka, hogy azon gondolkoztam, hogy ez most tényleg megtörtént éppen velem. Légzsákos ruha hiányában elég nagy ütést kapott a testem, de szerencsére jól megúsztam. Egyedül a jobb alkaromban lett egy elég nagy vérömleny, ami azóta persze felszívódott.

Cseh Gergely - Szlovákia Ring - esés

Miután a pályabírók segítettek felállítani a motort és meggyőzödtünk arról, hogy semmi nem folyik a motorból lábon lehoztam a pályáról, hiszen a boxutca csak 1 kanyarra volt tőlem. A motor is egész jól megúszta az esést, sajnos a 4-5 pályanapot futott új Brembo RCS19 Corsa Corta eléggé megsínylette a dolgot. A gyári karcmentes kipufogó dob is kapott pár ütést. Idén tavasszal kerültek fel a pályaidomok az utcai idomok helyett, ezeket én festettem és faragtam a helyükre. Sajnos az esést az üvegszálas idom se viselte túl jól.

Cseh Gergely - Szlovákia Ring - esés

Az egyik féktárcsán van egy nagyobb húzás nyom, reméljük nem ferdült a tárcsa.

A teleszkópok enyhén engedik az olajat, pedig 5 pályanappal az esés előtt újítottam fel, sajnos lehet görbültek a szárak is. Nagyobb átnézésre sajnos még nem volt időm, ugyanis most sokkal fontosabb dolgok vannak az életemben! 

Úgy tűnik, lesz mire felhasználnom támogatóm, a motralkatresz.eu segítségét.

Remélem, a 2024-es szezonban újra harcba állhatok a dobogó legfelső fokáért - gyertek vissza a motoralkatresz.eu weboldalára, FB-oldalára, vagy a saját oldalamra a további infókért!