Prémium termékek elérhettő áron

Scottoiler kérdések-válaszok, tudnivalók

Milyen kérdések meülnek fel a Scottolier automata láncolajozóval kapcsolatban?

Párat megválaszolunk, és ha van további kérdésetek, küldjétek bátran!

A cikk a kép után kezdődik.

 • Scottoiler láncolajozók és tartozékok

  Scottoiler láncolajozók és tartozékok

  Ebben a leválogatásban megtalálod a Scottoiler láncolajozókat (elektronikus és vákuumos vezérléssel), valamint a különböző kiegészítőket, hozzá való kenőanyagokat, stb.

  FIGYELEM! Az eddig megszokott "téli" és "nyári" (hidegebb és melegebb időre való) olaj megszűnik a Scottoilerhez, és hamarosan csak egyféle, univerzális olaj marad. Előnye, hog BIO: lebomlik a környezetben és nem szennyez.

  Scottoiler termékek

Scottoiler kérdések-válaszok, tudnivalók

Kérdés

Tisztelt Cég! 

2022 -s Honda Rebel 1100 motorom van.  A márkakereskedés ahol vásároltam, nem nagyon támogatja az ilyen jellegű olajzók szerelését és én is olvasok mindenfélét pro és kontra. 

Indokai: 

 • Óhatatlanul szennyez, konkrétan fröcsköli az olajat, ellentétben a megfelelően felvitt sprays kenéssel, ami tapad a láncra száradást követően;
 • Csak a drága elektronikus verzió illeszthető, mert ezen a típuson már nincs vákumrendszer ami megbontható, így hosszú a megtérülés;
 • Nem helyezhető el esztétikusan, egy ilyen cruiser jellegű motoron.

A fenti aggályokra tudnak nekem megnyugtató válaszokat adni, esetleg bemutatni a működést?

Scottoiler kérdések-válaszok, tudnivalók

Válaszaink

Tisztelt [eredeti név elrejtve],

Köszönöm megkeresését!

Amit igazából el tudok mondani, hogy évi kb. 300db Scottoilert adunk el a különböző változatokból. Évi 1-2 esetben van, hogy valakinek valamilyen panasza van, de ezeket is megoldottuk eddig, általában a beállítással szokott gond lenni. Sajnos a fórumokban jellemzően pont azok irkálnak hülyeséget, akiknek sose volt ilyen cuccuk.

Kérdés: "óhatatlanul szennyez, konkrétan fröcsköli az olajat, ellentétben a megfelelően felvitt sprays kenéssel, ami tapad a láncra száradást követően"

Válasz: Nem fröcsköli az olajat, hanem a láncra juttatja közvetlen. Alapvetően kevesebb szennyeződés kell legyen egy jól beállított olajzó esetén mint egy jobb láncsprayvel. A szennyezésről annyit, hogy már kijött a bio olaj is, ami lebomlik, így tulajdonképpen abszolút környezetkímélő, főképpen egy hajtógázas sprayvel szemben, aminek a belső anyaga is szennyező. Plusz tisztítani is jóval ritkábban kell, ami plusz spray és idő.

Kérdés: "csak a drága elektronikus verzió illeszthető, mert ezen a típuson már nincs vákumrendszer ami megbontható, így hosszú a megtérülés"

Válasz: Erre nem tudok okosat mondani, ahol nincs vákuumrendszer, oda valóban csak elektronikus jó. De itt nem csak a spórolás a fő szempont, hanem a kényelem is, mivel nem kell láncot fújkálni. Csak gyors számolás alapján jelenlegi áron egy drágább láncszett szereléssel 60-90e Ft. Alap esetben elfut 20-25e km-t. Olajzóval jellemzően minimum a dupláját. Az olaj eleve olcsóbb mint a láncspray, itt mondjuk nehéz megmondani, hogy ki melyikből mennyit használ, de erre a km-re vetítve további 10-20e Ft közti megtakarítás realizálható. Így egy e-system (legdrágább) nagyjából 50-70e km alatt térül meg, viszont közben kevésbé szennyez és kevesebb a lánccal a munka. Ezt kell mérlegelni, hogy megéri-e. Aki évi 5-10e km-t megy, annak nyilván sokkal lassabban hozza be az árát, mint annak aki rendszeresen túrázik és évente cserél láncot :)

Kérdés: nem helyezhető el esztétikusan, egy ilyen cruiser jellegű motoron

Válasz: Hát ez attól függ kinek mi az esztétikus és hol mennyi a hely. Az e-systemnél talán a legfőbb pont a vezérlő, ha ez nagyon elüt, akkor aláírom, hogy nem esztétikus, de eléggé jól el lehet tenni. Az x-systemnél nincs külön vezérlő, a tartály pedig elfér azért elég kis helyen. A csőrendszer pedig vékony, általában alig láthatóan elvezethető.
Ha felmerülne még bármi kérdés, állok rendelkezésre!


Kommentben érkezett reakciók alapján hozzá kell tennünk:

 • Az automata olajozó (mindegy, hogy Scottoiler, egyéb gyártmány vagy saját készítésű) a lánc belső részét olajozza. Van, aki a külső felületet külön keni, bár ott nincs igénybevétel, a rozsdásodást azért érdemes megelőzni.
 • Mikor rozsdásodhat? Mosás után! És ne feledjük, hogy az automata olajozó akkor működik, amikor motorozunk. Ha mosás után visszatolod a garázsba a motort, akkor érdemes azonnal befújni a láncot, hisz az automata csak a következő menetnél fog legközelebb működni.