Prémium termékek elérhettő áron

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Kapás Zoltán egy ritka rendőrségi Pannónia P21-esből építette 250ccm-es versenymotorját, mellyel elsősorban hegyiversenyeken, veterán versenyeken indul. A rendőrségi múltnak köszönhető a fényezés színvilága és a fantázianév: P21RR (Rendőrségi Race). A cikk végén a fotók közt az építési fázisról is láttok egy képet.

Ebben a cikkben az eredményeit és az együttműködésünket szeretnénk bemutatni.

Kapás Zoltán beszámolója

A 2022-es szezonról

Hétvégén, Nógrádsipeken véget ért az idei Veterán Hegyi bajnokság.

Ugyan májusban még azzal számoltam, hogy 2-3 versenyen fogok részt venni, végül úgy alakult, hogy mind a 6 futamon indultam. Rendkívül izgalmas szezon volt, Kékestetői éjszakai futammal, a 6-ból 3 esős versennyel.

Már az első verseny előtti pár nap is izgalmasan telt, a Bükkszentkereszt előtti teszten az egyik gyertyáról levált a porcelán és beleégett a dugattyúba, valamint az égéstérbe. Nem sok idő volt, így az égésteret már csak megmélyítettük, emiatt a sűrítés felment 14-re, ami hanyat dobta az előgyújtást és a karburálást is. Mivel tesztelni nem nagyon volt időm, versenyről-versenyre változtattam az értékeken, az utolsó futamra össze is állt a jó beállítás 🙂

Az esős futamokon mindig voltak problémáim, leginkább egy tápcsatlakozó dugó beázása miatt, persze ez utólag derült ki, menet közben csak elgyengült a motor, a 12V helyett kb. 8V-os feszültség miatt.

Száraz körülmények között mindig jól muzsikált a gép, mégha nem is volt 100%-ra beállítva minden paraméter.

Összességében jó és eredményes szezon volt, sikerült elérni az épített 250-es kategória 2. helyét.

A motort Kékestetőn különdíjjal a mezőny legszebb magyar motorkerékpárjának választották, a motoralkatresz.eu logo is jól mutatott a vakufényben. 

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Onboard videó!

Onboard video Ocskay Zoltán YouTube-csatornájáról:

Együttműködésünk

Kapás Zoltán írja az együttműködésünkről:

A Motoralkatrész.eu-nak köszönhetően egész évben nyugodtan tudok versenyezni, mert az üzemeltetés során felmerülő kenőanyag, illetve kopó alkatrész igényt általa tudom biztosítani. Ez sokat segített a 2022-es Veterán Hegyi Felfutó OB épített 250ccm kategória II. helyének elérésében is. 

A versenyzés során vannak speciális igények, melyekre szintén megoldást kapok az üzletben:

  • a minőségi Oxford motortakaró ponyva sokat segít a versenyek helyszínén az esővédelemben, 2022-ben a 6-ból 3 esős futam volt, így gyakran került fel a motorra
  • a megmérettetések helyszínére történő szállításban az üzletből vásárolt spanifer készletet használom
  • az Oxford maszk valóban csúcsminőségű, versenyeken és túrákon is nagyon jól bevált, egyáltalán nem kényelmetlen a használata
  • kizárólag a kitűnő Motul 800 2T Road Racing olajat használom, melyet szintén Péter biztosít számomra
  • az Accel olajkimérő sok időt megspórol, jóval gyorsabb és pontosabb vele a keverék beállítása
  • a motoralkatresz.eu által forgalmazott Motul A2 légszűrőspray segít a Malossi levegőszűrőim karbantartásában, melyeket időnként a szintén az üzletből vásárolt Motorex légszűrő tisztító folyadékkal hozok szalonképes állapotba

Azért is szeretek a motoralkatresz.eu üzletben vásárolni, mert hatalmas raktárkészlettel rendelkeznek és még az olyan egyedi igényekre is azonnal adják a megoldást, mint pl. egy fúvóka kalibráló. Legnagyobb meglepetésemre a polcról, várakozás nélkül be tudtam szerezni egy Craft&Meyer / Rothewald Fúvóka kalibráló-t, melynek szintén nagy hasznát veszem a motor beállításában. Ami esetleg nincs raktáron, azt rövid határidővel beszerzik, így volt ez pl. a motoros kendővel is, melyet a fiam fog használni a hamarosan esedékes óvodás farsangi ünnepségen :)

További infók, versenybeszámolók, érdekességek

Kövessétek Kapás Zoli versenybeszámolóit, eredményeit, a fotókat és videókat:

Néhány fotó a versenyekről

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Betekintés az építési fázisba

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Bemutatkozik Kapás Zoltán

Bemutatkozik Kapás Zoltán