ÁSZF, adatvédelmi tájékoztató


Speciális jótállási és szavatossági feltételek

Minden általunk forgalmazott termék alapos ellenőrzésen megy át gyártás után.
A jótállás természetesen minden termékre vonatkozik, azonban a motorkerékpár működéséhez szükséges alkatérszek esetén csak szakszervizben felszerelt, üzembe helyezett vagy beépített termékekre érvényesíthető a legtöbb esetben és csak rendeltetésszerű használat esetén. Csak gyártási hibákból származó hibákat áll módunkban orvosolni. Erre azért van szükség, mert ezen alkatrészek beépítését csak vizsgázott szakember végezheti el. Ennek hiányában a hiba oka nehezen bizonyítható. Jótállási bejelentést e nélkül is kezdeményezheti a magyar jogszabályok alapján, de a gyártó szitne minden esetben bekéri a felszerelésről szóló hivatalos igazolást!
A nem megfelelő típusválasztásból adódó problémákért felelősséget nem tudunk vállalni (nem megfelelő erősségű lánc választása, nem szettben történő alkatrészcsere, nem tárcsához ajánlott fékbetét használata, stb.).
Okozati kár esetén külön szakvéleményre van szükség.

Láncok és lánckerekek esetén ha nem szettben vannak cserélve, extrém- vagy félrekopás is előfordulhat, ez nem tartozik a jótállás körébe!

Fékbetétek és féktárcsák esetén amennyiben nem egyszerre kerülnek cserélésre, félrekopás vagy extrém gyors kopás is előfordulhat, ezért felelősséget nem tudunk vállalni!

Kopó alkatrészek
Az alábbi általunk forgalmazott termékek a kopó alkatrészek körébe tartoznak, így azok kopása, elhasználódása természetesen nem gyártási hiba, hanem a termék rendeltetése: fékbetétek, féktárcsák, gyújtógyertyák, csapágyak, kuplung alkatrészek, láncok, lánckerekek, teleszkóp alkatrészek, akkumulátorok.

Akkumulátorok
A jótállás időtartama közlekedési eszközökben, valamint motoros vízi járművekben használt, 10.000 Ft eladási ár feletti akkumulátorok esetében, a fogyasztó részére történő átadástól, illetve a forgalmazó általi üzembe helyezéstől számított 1 év az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet módosítása értelmében.
Az ezen csoportba nem tartozó akkumulátorok esetén, különösen a nem közlekedési eszközökben használt meghajtó akkumulátorok, valamint a 10.000 Ft eladási ár alatti  akkumulátorok esetén a jótállás időtartama 6 hónap.
A 2013. évi V. törvény 6:169. § 2. bekezdése alapján a gyártót (forgalmazót) a termék forgalomba hozatalától számított 2 évig termékszavatosság terheli.
Akkumulátorok esetén a jótállási jegyben foglaltak irányadóak, tehát az akkumulátorok üzembe helyezéséről, töltéséről és karbantartásáról a szerint kell gondoskodni. Mélykisülés, túltöltés, túláram (hibás kezelés) esetén a jótállás és szavatosság megszűnik!

Szállítási költésg
Amennyiben a visszajuttatott termék szavatossági vagy jótállási vizsgálata nem állapít meg gyártási hibát, úgy a visszajuttatás költsége is a vevőt terheli!

Az ügyintézés menete: írásban be kell jelenteni számunkra a  problémát a lap legalján található jótállási, szavatosággi bejelentő segítségével, majd a visszaigazolást követően a hibásnak vélt alkatrészt vissza kell juttatni hozzánk lehetőség szerint szakszerűen becsomagolva, a vásárlást és beszerelést igazoló számlával együtt, majd azt átadjuk hivatalos bevizsgálásra. Amennyiben a hiba tényleg gyártási hibából származik, a termék szakszerűen és a leírtaknak megfelelően lett beszerelve, és rendeltetésszerűen volt használva úgy azt cseréljük. Amennyiben a hiba nem gyártási hiba miatt történt, úgy nem áll módunkban cserélni. A bevizsgálásra csak abban az esetben van mód, ha a beépítésről szakszerviz számlát állított ki. E nélkül a jótállás nem érvényesíthető!

Visszavásárlás, csere

Nem megfelelő termékeket tudunk cserélni, illetve beszámítani másik termékbe.

Terméket csak eredeti, gyári, sérülésmentes csomagolásban az átvételkori állapotban áll módunkban visszavenni. Jövedéki kötelezettség alá tartozó termékeket nem tudunk visszavenni a hatályos jogszabályok alapján. Gumik esetén, amennyiben azok nincsenek raktáron, a vevő egyedi rendelésére érkeznek. Sérült vagy csomagolás sérült termékek esetén a termék értékéből levonás történik!

Kérjük, amennyiben bármilyen problémád van a termékkel, nem megfelelő, vagy bármi más, azt 14 napon belül jelezd felénk.

14 nap után nincs mód cserére vagy visszavásárlása, függetlenül attól, hogy az alkatrész megfelelő-e. Tehát saját érdekedben nézd meg, hogy jó-e a vásárolt alkatrész. Mi is katalógusokból dolgozunk, a katalógusa készítők pedig nem vállalnak felelősséget azok hitelességéért, így mi sem tudunk 100% garanciát vállalni a webshop adatbázisáért. Ha biztosra akarsz menni, rendelés előtt győződj meg arról, hogy a rendelt alkatrész megfelelő lesz-e. Az ilyen hibából adódó költségeket nem tudjuk téríteni (pl. szállítási költség, szétszedett motor tárolási költsége, stb.).
Díjmentes vagy kedvezményes kiszállításnál elállás esetén felszámolunk szállítási díjat, mert a kedvezmény a vásárolt áruértékhez kötött.
Utánvéttel visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni!
A visszaküldött termékek ellenértékét banki utalással térítjük vissza.